Wie zijn we?

 Qui sommes-nous?

 Who are we?

 Wer sind wir?

      

 

 

 

 

 

Als ik jou

PoŽzie voor anderstalige tieners en volwassenen

 

 

In 2013 gaan we opnieuw op tournee met deze theaterproductie!

 

"ALS IK JOU wil cursisten enerzijds laten proeven en genieten van poŽzie en neemt anderzijds docenten bij de hand om ze te inspireren wat vaker poŽzie in de les aan te bieden. In deze opzet zijn de auteurs, wat ons betreft, helemaal geslaagd. Het is zowel voor de lesgever als voor de cursist een aangename bezigheid om rond te kuieren in het rijke Nederlandstalige poŽzielandschap."

(Tijdschrift LES)

 

 

 

'Als ik jou' laat anderstalige tieners en volwassenen op een wervelende, ontroerende, speelse en interactieve manier kennismaken met een aantal bekende Vlaamse en Nederlandse dichters. We maakten een begeleidend boekje met gratis dvd, dat naast de gedichten uit de voorstelling ook leuke opdrachten en lesmateriaal bevat. Het is bruikbaar in alle niveaus van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor vreemde talen.

 

Deze theaterproductie speelden we in 2009-2010 een dertigtal keer in de Lage Landen. Eind april 2010 brachten we enkele fragmenten op het congres "40 jaar studie Nederlands in IndonesiŽ" in Jakarta. We speelden dat jaar ook in Londen. In 2011 waren we te gast aan de Poolse universiteiten in Wroclaw en Lublin (2011), en in het najaar van 2011 brachten we 'Als ik jou' in Madrid. In maart 2013 spelen we in Barcelona.

 

Klik hier om onze digitale flyer te downloaden. Klik hier om de recensie uit LES te lezen.

 

Stuur ons een e-mailtje als u het gratis lesmateriaal wilt ontvangen: info@fast-forward.be.

 

 

 

 

Acteurs: Jorka Decroubele, Brecht Vanmeirhaeghe (Jeroen Lenaerts op de dvd) en Peter Schoenaerts

 

Regie: Peter Schoenaerts

 

Selectie gedichten: Annemie Decavele, Helga Van Loo en Peter Schoenaerts

 

Techniek: SLP

 

Dvd: Paradigma Televisieproducties

 

Uitgave boekje en dvd: Uitgeverij Garant

 

 

 

Voor meer info en voor gratis lesmateriaal: info@fast-forward.be.

 

 

Deze productie kwam tot stand met steun van vzw 'de Rand', Het Taaluniecentrum NVT, Uitgeverij Garant en het Instituut voor Levende Talen van de K.U.Leuven.