Wie zijn we?

 Qui sommes-nous?

 Who are we?

 Wer sind wir?

     

  

 

 

 

 

Op deze pagina vindt u een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die we op aanvraag spelen. U kunt doorklikken voor meer informatie. Voorstellingen die we niet meer brengen vindt u binnenkort in een archief.

 

 

 

"Met eenvoud, diepgang en humor helpt Fast Forward

anderstaligen over de 'culturele drempel'."

(VRT - Radio Vlaanderen Internationaal)

 

 

 

Als ik jou

poëzie voor tieners en volwassenen

‘Als ik jou’ is een wervelende, ontroerende, speelse en interactieve voorstelling waarmee we anderstaligen laten kennismaken met een aantal bekende Vlaamse en Nederlandse dichters. Deze voorstelling brachten we niet alleen met veel succes in de Lage Landen, maar ook in het buitenland. We waren al te gast in Amsterdam, Polen (Wroclaw en Lublin), Londen, Jakarta, Madrid, Barcelona, Bochum (Duitsland), Boedapest en Debrecen (Hongarije) ... (lees meer)

 

Anders nog iets?

voor anderstalige tieners en volwassenen

Fast Forward maakt al sinds 2001 theater voor anderstaligen die Nederlands leren. Naar aanleiding van ons tienjarig bestaan creëerden we ‘Anders nog iets?’, een plezierige voorstelling met poëzie, livemuziek en veel humor. Peter Schoenaerts brengt enkele hoogtepunten uit vorige producties en zorgt voor interactie met het publiek. Hij brengt speciale gaste Andrea Croonenberghs mee. (lees meer)

 

 

Dossier: Ronald Akkerman

teksttheater met Antje De Boeck

'Dossier: Ronald Akkerman', met Antje De Boeck en Peter Schoenaerts, is een aangrijpend en intiem verhaal over de relatie tussen Judith, een wijkverpleegster, en Ronald, die terminaal ziek is. Voor velen een zeer ontroerend stuk. We maakten twee tournees (2010-2012). De reacties zijn erg positief, en we vinden de thematiek sociaal relevant, dus we blijven het graag spelen. Wie het toneelstuk nog wil boeken, mag contact opnemen. Dit toneelstuk is niet bedoeld voor anderstaligen die Nederlands leren! (lees meer)

 

Gelukkig zijn

voor anderstalige tieners en volwassenen

‘Gelukkig zijn’ wordt onze nieuwste theaterproductie, waarin we nadenken over identiteit: wie zijn 'wij' en wie willen 'wij' zijn? Wanneer is iemand deel van 'ons'? Een groep van twaalf mensen uit de hele wereld, met verschillende culturele en talige achtergrond, vormt in deze voorstelling een koor dat bekende liedjes zal zingen. De combinatie van levensverhalen en liedjes brengt ons een warme, kleurrijke voorstelling, met plaats voor ieders eigenheid. (lees meer)

 

HiHa!

voor kinderen van de basisschool

Twee kinderen alleen in de klas. Een jongen en een meisje. Ieder in een hoek van het klaslokaal. En met ezelsoren op het hoofd: I - A! Hi - Ha! Hihi - Haha! Wat doen ze daar? Zijn ze boos? Maken ze plezier? Zijn ze misschien gestraft door de meester? Waarom dan? En waar zijn de andere kinderen? Dit is een interactieve voorstelling in begrijpelijk Nederlands voor Nederlands- én anderstalige kinderen. (lees meer)

 

Liaisons dangereuses

literair steekspel met Antje De Boeck

In 1782 verscheen in Frankrijk de 'perverse' briefroman 'Les liaisons dangereuses'. De schrijver Pierre Ambroise François Choderlos de Laclos veroorzaakte er een groot schandaal mee. Hij wilde de onzedelijkheid van zijn tijd hekelen en beschreef in het boek de duivelse verleidingskunsten van burggraaf de Valmont en markiezin de Merteuil. Antje De Boeck en Peter Schoenaerts brengen hun eigen bewerking van dit klassieke en tijdloze meesterwerk. Dit toneelstuk is niet bedoeld voor anderstaligen die Nederlands leren! (lees meer)

 

SNIF!

voor kleine avonturiers van 2,5 tot 5 jaar

Springen, zingen en dansen is leuk. Spelletjes spelen ook. Maar vandaag is Liesa ziek. En dat is niet zo fijn. Ze moet in bed blijven. Gelukkig heeft ze Brompie, haar knuffel. Hij neemt haar mee op ontdekkingsreis door de kamer! Dit toneelstuk is een spannende belevenis voor kleuters, met livemuziek. We richten ons tot Nederlands- én anderstalige kinderen. (lees meer)