Wie zijn we?

 Qui sommes-nous?

 Who are we?

 Wer sind wir?

      

  

 

 

 

 

Bestel iets uit onze webwinkel! Stuur ons een e-mailtje (info@fast-forward.be) en vermeld wat u wilt kopen. Wij sturen u dan de info om het geld over te maken.

 

Sommige publicaties kunt u enkel via de boekhandel of de uitgeverij kopen. Die info staat er hieronder steeds bij.

 

 

Pennen 'Ik schrijf Nederlands'

 

Enkele jaren geleden verkochten we deze pennen al. Op vraag van velen hebben we ze weer in voorraad. Ze kosten 1 euro per stuk. Wie er tien bestelt, krijgt er eentje gratis.

 

 

Anders nog iets? bestaat uit veertien leuke, makkelijk meezingbare liedjes voor jong en oud. De liedjes gaan over typische NT2-onderwerpen (kennismaken, familie, het weer en de seizoenen, naar de dokter, de weg vragen...). In het boekje staan gevarieerde, speelse oefeningen die bij de liedjes op de cd horen. (auteurs: Helga Van Loo en Janjaap de Vries) Meer info of bestellen? Kijk op de website van Uitgeverij Boom.

 

 

Goed gezegd. Uitspraak voor Anderstaligen helpt anderstaligen hun standaarduitspraak van het (Belgisch-)Nederlands te verbeteren. Het boek is bruikbaar in de klas en voor zelfstudie. Via de geluidsbestanden kan de cursist oefenen met de stemmen van Martine Tanghe en Peter Schoenaerts als voorbeeld. Martine Tanghe is al meer dan 30 jaar een van de bekendste gezichten van de VRT-nieuwsdienst. Meer info of bestellen? Kijk op de website van Standaard Uitgeverij.

 

 

'Meer is altijd beter' is beschikbaar op dvd!

Van ons eerste toneelstuk Meer is altijd beter (gebaseerd op de soap uit de lesmethode Vanzelfsprekend) werd er een professionele videofilm gemaakt. Er is nu een nieuwe uitgave te koop met het scenario, een didactische handleiding en tips om dramaspelletjes te spelen in de klas. Het boekje (de dvd inbegrepen) kost bij ons 20 euro.

 

 

Als ik jou. Poëzie voor anderstaligen laat tieners en volwassenen kennismaken met bekende Nederlandstalige schrijvers. In het boek staan een dertigtal gedichten met creatieve en speelse opdrachten. Studenten Nederlands van alle niveaus kunnen zelf met dit boek aan de slag gaan, maar het is ook bruikbaar in de klas. Er zit een gratis dvd bij met fragmenten uit de theatervoorstelling. Boek inclusief dvd kost bij ons 19 euro. (auteurs: A. Decavele, P. Schoenaerts en H. Van Loo)

 

 

Woordenschatwijzer Basiswoordenschat Nederlands voor Anderstaligen

Deze lijst bevat meer dan 1200 elementaire woorden, thematisch gerangschikt, met voorbeeldzinnen en een Engelse vertaling. Zes stevige geplastificeerde pagina's op A4-formaat, past in elke ringband. Prijs: 7,5 euro. Meer info of bestellen: www.intertaal.nl.

 

 

Het Grote Puzzel- en Doeboek bevat 80 leuke en afwisselende taalpuzzels, bedacht door Peter Schoenaerts en Helga Van Loo. De puzzels maken gebruik van de basiswoordenschat van het Nederlands en zijn bruikbaar in de niveaus A1, A2 en B1 van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader. U kunt het boekje bij ons kopen voor 15 euro (winkelprijs 19,90 euro). Leuk als cadeautje!

 

 

Vanzelfsprekend is een multimediale basismethode Nederlands voor volwassen anderstaligen. De leergang verscheen in 1996, en werd in 2009 helemaal gemoderniseerd. Het pakket is zowel geschikt voor zelfstudie als voor gebruik in de klas. De hulptaal is Frans of Engels. Centraal staat een amusante soap. (auteurs: R. Devos, H. Fraeters, P. Schoenaerts en H. Van Loo) Meer info of bestellen? Kijk op de website van Uitgeverij Acco.

 

 

NIEUW:

Het bij Vanzelfsprekend horende docentenboek Van Theorie naar Praktijk, met veel didactische tips en kopieerbare communicatieve opdrachten. Bruikbaar bij elke andere basismethode.

Kijk op de website van Uitgeverij Acco.

 

 

Thematische woordenschat Nederlands voor Anderstaligen is een uniek eentalig woordenboek dat bestaat uit 25 thematische hoofdstukken. Het boek bevat 6000 trefwoorden, onderverdeeld in een basis- en een vervolgwoordenschat. De 1000 frequentste basiswoorden zijn gemarkeerd. Het boek bevat veel illustraties, informatiekaders over taal en cultuur en een register. Meer info: www.intertaal.nl. (auteurs: P. Schoenaerts en H. Van Loo, m.m.v. Leen Verrote e.a.)

 

 

Romeo en Julia. Drama in de NT2-klas

Dit boekje bevat de tekst van ons toneelstuk uit 2006, en uitgebreid lesmateriaal. In het boekje geeft Peter Schoenaerts ook een heleboel suggesties en voorbeelden om zelf via makkelijke spelletjes met drama aan de slag te gaan in de NT2-klas. Het boekje is uitgegeven door Uitgeverij International Theatre and Film Books in Amsterdam, en is voor 10 euro bij ons te koop.

 

 

Niet Vanzelfsprekend is een methode Nederlands voor volwassen anderstaligen die al een basiskennis van de taal hebben. De leergang is zowel geschikt voor zelfstudie als voor gebruik in de klas. Bovendien is de methode aan alle leerstijlen aangepast. Niet Vanzelfsprekend sluit aan op de basismethode Vanzelfsprekend, maar kan ook onafhankelijk daarvan gebruikt worden. Meer info of bestellen? Kijk op de website van Uitgeverij Acco.

 

 

Go Dutch! is een speelse, interactieve cd-rom voor buitenlanders die in korte tijd de belangrijkste elementaire woordenschat en grammatica van het Nederlands willen leren. De cd-rom bevat naast videofilmpjes en fotoromans ook honderden oefeningen. Ideaal voor buitenlandse studenten die een korte periode in Vlaanderen of Nederland zullen doorbrengen en zichzelf vertrouwd willen maken met de basis van het Nederlands. Meer info of bestellen? Kijk op de website van Uitgeverij Coutinho.