Wie zijn we?

 Qui sommes-nous?

 Who are we?

 Wer sind wir?

      

 

 

 

 

 

Hi Ha !

Voor kinderen van de basisschool

 

Twee kinderen alleen in de klas. Een jongen en een meisje. Ieder in een hoek van de kamer. Met ezelsoren op hun hoofd: I - A! Hi - Ha! Hihi - Haha! Wat doen ze daar? Zijn ze boos? Maken ze plezier? Zijn ze misschien gestraft door de meester? Waarom dan? En waar is de meester? En waar zijn de andere kinderen?

 

Hi Ha! is een interactieve voorstelling in begrijpelijk Nederlands voor kinderen van de basisschool. Deze productie is zowel geschikt voor kinderen die een andere moedertaal hebben of die moeite hebben met het Nederlands als voor Nederlandstalige kinderen. Voor beide groepen is er aangepast lesmateriaal: de anderstalige kinderen gaan dieper in op de taal, de Nederlandstalige kinderen gaan dieper in op het thema 'pesten'.

 

 

 

 

We speelden Hi Ha! al meer dan vijftig keer in eigen land, gingen zelfs voor vijf optredens naar New York en New Jersey en maakten een tournee door Noord-Frankrijk.

 

Hi Ha! prikkelt de fantasie en amuseert kinderen op een speelse manier met en in het Nederlands. Wilt u ons in de toekomst uitnodigen, laat het ons dan weten. We kunnen zowel in scholen zelf als in cultuurcentra komen spelen.

 

 

Beluister een bijdrage over ons stuk op de Franstalige radiozender VivaCité (RTBF): klik hier.

 

 

Tekst: Bob Selderslaghs en Peter Schoenaerts

Regie: Bob Selderslaghs

Spel: Sara Pieters en Peter Schoenaerts

Liedjes: Kim Koelewijn i.s.m. Bob Selderslaghs

Muzikant: Guido Desimpelaere

Choreografie: Sara Pieters

Techniek: SLP

 

 

Voor meer info en voor gratis lesmateriaal: info@fast-forward.be.

 

 

 

Deze productie kwam tot stand met de steun van De Nationale Loterij, Het Taaluniecentrum NVT, SABAM en Figurentheater DE MAAN.